meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Reflexzonetherapie bij kanker

Voetreflexzonetherapie - hand - ReflexiefWat kan reflexzonetherapie voor je betekenen als je met kanker wordt geconfronteerd?

Uit onderzoek blijkt dat kankerpatiënten die regelmatig reflexzonetherapie ondergaan minder vermoeidheid ondervinden, beter slapen en meer emotionele balans ervaren. Kanker-gerelateerde vermoeidheid uit zich onder andere in mentale vermoeidheid, concentratie- en geheugenstoornissen en verminderde motivatie.

De therapie helpt gevoelens van de depressiviteit en angst te verminderen. Maar liefst een kwart van de patiënten lijkt te lijden aan depressie. Reflexzonetherapie blijkt dezelfde resultaten te geven als mindfulness: vermindering van angstgevoelens en verbetering van de stemming. 

Meer dan eenderde van de kankerpatiënten ervaart pijn. Dit percentage loopt op tot 70% tijdens de behandeling en in de laatste fase zelfs tot 90%. Reflexzonetherapie leidt tot minder gebruik van pijnstilling. In ander onderzoek gaf reflexzonetherapie betere resultaten op pijnvermindering dan klassieke massage. 

Kanker raakt een mens tot in de kern van de ziel. Het leven staat op losse schroeven. Inmiddels wordt 1 op de 3 Nederlanders geraakt door kanker. Reflexzonetherapie is meer dan massage van de voeten of handen. Het ontspant. Het herstelt de verbinding met je lichaam en geeft hernieuwd vertrouwen. Voor veel mensen is het belangrijk om zelf regie te hebben over het leven en ook daarin kunnen reflexzonetherapeuten ondersteunen. Daarnaast helpt de therapie om alles wat er gebeurd is te verwerken en opnieuw betekenis te geven. Het is wetenschappelijk aangetoond dat juist dat belangrijk is.

De massage wordt licht uitgevoerd, met weinig druk en afgestemd op de client.  Het is belangrijk een gediplomeerde therapeut te kiezen die zich gespecialiseerd heeft in kanker. 

Lees het hele artikel

Plaats een reactie