meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Behandelingen

Reflexzonetherapie helpt je je stresssysteem weer te rebooten, waardoor je lichaam kan herstellen en een nieuwe balans kan vinden. Je klachten nemen af, je voelt je steviger en je energie neemt toe.

 

Reflexzonetherapie en pijnverlichting

We weten dat pijn een onderdeel is van het leven. Maar wanneer pijn het leven beheerst wil je daar zo ver mogelijk vandaan blijven. Om de pijn te ontwijken passen we onze houding en gedrag aan. Meestal heeft pijn ons ook wat te vertellen. Pijn of schrik zet de ademhaling vast, waardoor de spanning zich in het lichaam ophoopt. Bij het loslaten van de spanning, wordt gebeurtenis die samenhangt met de pijn verwerkt.

Behandeling: reflexzonetherapie zoekt de pijnpunten op de voet en behandelt deze punten met de voor de therapie kenmerkende druktechniek afgewisseld met harmoniserende en ontspannende technieken.

Reflexzonetherapie bij (chronische) vermoeidheid

Ieder mens kent perioden van (extreme) vermoeidheid. De combinatie van drukte op het werk en privé is soms veel. Vaak helpt een goede en ontspannen nachtrust. Het wordt anders wanneer de vermoeidheid niet meer overgaat. Je hebt moeite met uit bed komen en je sleept zichzelf door de dag. Een griep of stevige verkoudheid die niet overgaat kan ervoor zorgen dat de vermoeidheid aanblijft. Uiteindelijk ervaar je steeds meer gezondheidsklachten zoals spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, concentratie- of geheugenstoornissen.

Behandeling: Reflexzonetherapie helpt de biologische regulatiesystemen in balans te brengen. We kijken naar de stressfactoren die geleid hebben tot (chronische) vermoeidheid. We helpen bij het vinden van een nieuwe balans. Zo houd je meer energie over voor de leuke dingen in het leven! Houd er rekening mee dat het voor het herstel van chronische vermoeidheid een langere periode gemoeid is.

Reflexzonetherapie voor vrouwen

Hormonale maandelijkse schommelingen tijdens de menstruatie kunnen ons vrouwen uit balans brengen. Premenstrueel Syndroom (PMS), pijnlijke borsten, hoofdpijn en buikpijn: reflexzonetherapie brengt de hormonen in balans.

Hormonale veranderingen tijdens de overgang kunnen ervoor zorgen ineens andere hardnekkige klachten opduiken, zoals problemen met de voetspieren. Daarnaast helpt reflexzonetherapie bij (nachtelijk) transpireren, stemmingswisselingen en opvliegers.

Behandeling: Behandeling van de specifieke zones op de voet brengt de hormonen in balans. We nemen ook naar stressfactoren onder de loep die de hormonale disbalans vergroten. Na een aantal behandelingen voel je je evenwichtiger, steviger en energieker.

Reflexzonetherapie en littekens

Bij Reflexief kun je ook terecht voor littekenbehandeling. Littekens houden verband met een gebeurtenis, een val of een operatie. Ook als de fysieke wond al lang is geheeld, kunnen littekens irritatie veroorzaken. Behandeling van het litteken stimuleert het weefselherstel en geeft de gelegenheid om emoties gekoppeld aan de gebeurtenis te verwerken.

Behandeling: Met een eenvoudige maar doeltreffende massagetechniek op de voet wordt de verstorende werking van het litteken opgeheven. Dit kunnen ook (inwendige) littekens zijn zoals na een hartoperatie, borstamputatie, maagverkleining, galblaasverwijdering, blindedarmoperatie, hernia-operatie of het plaatsen van een heupprothese.

Reflex Lymfedrainage bij oedeem

Vocht in de armen of benen dat niet kan worden afgevoerd leidt tot oedeem. Reflex Lymfedrainage stimuleert de afvoer van het vocht naar de bloedbaan met zachte massagetechnieken op de voet of hand. De methode is ontwikkeld en onderzocht in Engeland. De massage heeft een ook effect op het immuunsysteem en kan worden ingezet ME, fibromyalgie, artritis, MS, enzovoorts.

Behandeling: Zachte massagetechnieken stimuleren de afvoer van overtollig vocht in de armen of de benen. De massage wordt gegeven op de handen of de voeten. Een massage van 45 minuten geeft direct aanzienlijke vermindering van oedeem.  Het effect is duurzaam. Na vier behandelingen beweeg je gemakkelijker, heb je minder pijn en pas je beter in je kleren

Tarief reflexzonebehandeling

Voor een behandeling van 45 minuten betaal je € 55,50

Dit tarief geldt voor alle reflexzonebehandelingen. Vergoeding is mogelijk uit de aanvullende verzekering. Neem hiervoor contact op met je zorgverzekering.

Maak direct een afspraak

Ben je verhinderd op het afgesproken tijdstip? Bel of stuur een Whats app naar 06 13 53 01 59. Annuleer je minder dan 24 uur tevoren, dan kunnen kosten in rekening worden gebracht (zie algemene voorwaarden).