meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Zelfmassage bij Hooikoorts

Het hooikoorts seizoen is in volle gang. De lucht is bezwangerd van stuifmeelpollen, de droge wind, het zonnige weer en uitblijvende regen doen de rest. Ben jij zo iemand die tijdens de mooie lentedagen liever binnen blijft omdat je anders alleen maar loopt te niezen en te hoesten? Leer hieronder hoe handreflexmassage en paardebloemthee je kan helpen.

Rondzwevende stuifmeelpollen blijken je afweersysteem te verzwakken. Onderzoekers namen een toename van de luchtweginfecties waar vanaf het moment dat het hooikoortsseizoen begonnen was. Zij vroegen zich af of er een correlatie was tussen deze twee gebeurtenissen. Daarvoor verzamelden ze data uit onderzoek bij mensen, muizen en cellen. Wat blijkt: de hoeveelheid afweercellen in de longen neemt af bij blootstelling aan pollen, ook bij hooikoortsvrije mensen. Tegelijkertijd werd meer aanwezigheid van virussen in de longen gevonden.

Gevoelig voor hooikoorts of niet, in dit seizoen zijn we dus bevattelijker voor virussen. Voor mensen die vallen in de risicogroep voor COVID-19 (diabetes, overgewicht en hart- en vaatziekten) is dit belangrijk. Zij kunnen misschien beter niet te lang buiten zijn. (Bron Orthofyto)

Drink paardebloemthee

Hoe maak je paardebloemthee? Pluk een ruime hand vol bloemen (liefst uit de tuin), was ze en gooi de steeltjes weg.  Vul de theepot met de bloemen en voeg kokend water toe. Na 7 minuten trekken is je thee klaar! Je kunt paardenbloemthee of -tinctuur natuurlijk ook in de reformwinkel kopen. Niet alleen de bloemen, maar ook de blaadjes zijn eetbaar. Je vind makkelijk recepten op het internet. Wees er wel zeker van dat als je paardenbloemen plukt dat ze vrij zijn van (landbouw)gif.

Paardebloem of Taraxum officininalis is een oude remedie en heeft een stimulerende werking op de gal en de spijsvertering. De bloem (maar ook het blad) bevat vitaminen en mineralen. Het stimuleert de afscheiding van speeksel en spijsverteringssappen van de alvleesklier.Het is vochtafdrijvend en stimuleert daarmee afvoer van afvalstoffen via de urine. Paardebloem is een uitstekende ontgiften en wordt om die reden ook ingezet bij reumatische aandoeningen. Maar bovenal is de paardebloem een anti-histaminicum. hooikoortsklachten ontstaan namelijk door het vrijkomen van histamine.

Handreflexmassage bij hooikoorts

Om de sinussen te stimuleren en te openen. Masseren we de met name de vingertoppen, de vingers en de zwemvliesjes tussen de vingers. Open hier de video.  Spreek je weinig engels, volg dan gewoon de aanwijzingen.

Advies nodig?

Heb je vragen of wil extra advies? Bel Reflexief 06-13530159, we komen er samen wel uit!

Plaats een reactie