meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Vrouwelijke hormonen uit balans

Wanneer de vrouwelijke hormonen uit balans zijn zorgen ze voor klachten. Berucht zijn de stemmingswisselingen vlak voor de menstruatie (PMS), pijnlijke borsten, hoofdpijn en ernstige buikpijn.

In de overgang zien we naast stemmingswisselingen, vermoeidheid of lusteloosheid: opvliegers en (nachtelijk) transpireren. Vaak valt de overgang van de vrouw samen met bijvoorbeeld de puberteit van een dochter of vragen ouders extra verzorging. Een periode dus met extra stressfactoren die je uit je evenwicht kunnen brengen. Een belangrijke oorzaak van hormonale disbalans is chronische stress, maar ook voeding speelt een rol.

En vergis je niet. Ook als je een spiraaltje hebt of de pil slikt kunnen je hormonen uit balans zijn en klachten veroorzaken.

Wat kan reflexzone-therapie voor jou betekenen?

Allereerst brengen we samen de klachten en ziektegeschiedenis in beeld. Vervolgens stellen we een behandeling op waarbij de betrokken reflexzones en meridianen op handen, voeten en/of oren met speciale massage-technieken worden gestimuleerd. De massage werkt ontspannend op lichaam en geest. Al na een paar behandelingen zul je merken dat de klachten minder worden.

Plaats een reactie