meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Vermoeidheid te lijf I

Een volle werkagenda, een levendig sociaal leven, we willen van alles en vooral niets missen. Vind je het gek dat je altijd moe bent? Om het energietekort aan te vullen krijgen we zin in zoetigheid, koffie en vette voeding. Deze geven een snelle aanvoer van energie en je kunt er weer tegen. Denk je! Koffie en zoetigheid geven een korte energiepiek, maar een uur later een dip. Je hebt dan meer van hetzelfde nodig. Op de duur raakt het lichaam in de war en krijgen de hersenen continu een gevoel van energiegebrek. Wat heb je echt nodig?

Multitarget aanpak

Je hebt een multittarget aanpak nodig. Aan de ene kant evenwichtige voeding om batterij op de laden. Want teveel drukte en stress samen met verkeerde voeding leidt tot tekorten aan vitamines en mineralen. Met name aan vitamine C en magnesium heeft een lichaam in stress snel tekort.

De andere pijler is stressreductie. Heb je al eens nagedacht waar je grootste bron van stress ligt? Kun je ook voelen waar in het lichaam zich die stress openbaart? Spant je buik onwillekeurig samen als je aan die stress denkt? Of voel je het in je keel? Leg je hand op deze plek waar jij de stress voelt. Wat wil deze plek je vertellen?

Deze oefening gebruik ik veel tijdens de behandeling. Het is een oefening om contact te maken met de intelligentie van je lichaam. Want je weet echt veel meer dan je denkt. Het helpt bovendien om uit het hoofd te raken en volledig tot rust te komen.

Ontspan de geest!

Een vermoeid lichaam heeft een rustige en ontspannen geest nodig om te herstellen. Dat is wat voetreflextherapie brengt. Het zenuwstelsel dat alert is op de omgeving wordt uitgezet en geeft ruimte aan de hersengebieden die zorgen voor rust en herstel. Je spijsvertering gaat aan de slag en je lichaam gaat opruimen. Dat is essentieel! Zolang je in je alertheid blijft, zal je lichaam niet of slechts gedeeltelijk herstellen.

Hoe volwaardige voeding  je helpt tegen vermoeidheid lees je in hier

 

Plaats een reactie