meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Stress en ontspanning

Stress en ontspanning

Verwen jezelf (of een ander)

Heb je eigenlijk geen klachten maar wel behoefte aan diepe ontspanning en meer veerkracht? Dan ben je ook welkom. Na een ontspannende voetreflexmassage kan je weer meer aan en sta je steviger in je schoenen.

Stress is misschien wel de belangrijkste factor van gezondheidsklachten. Stress zorgt ervoor dat het lichaam in de overlevingsstand gaat. De ademhaling en hartslag gaan omhoog, de spijsvertering en het immuunsysteem gaan op een zacht pitje.  Het lichaam maakt geen onderscheid tussen stress op het werk, emotionele stress of een ‘aanval van een beer’.

Het punt is dat je aan stress gewend raakt, je hebt niet meer in de gaten hoe hard je lichaam moet werken om energie vrij te maken. Het begint vaak met vage spijsverteringsklachten, vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn, etc.

Om die reden is het belangrijk balans in het leven in te bouwen en momenten in te bouwen van diepe ontspanning waarin het lichaam kan herstellen. Vraag jezelf af waar jij deze diepe ontspanning van voldoening in vindt?

Onze emoties hebben grote invloed op ons lichaam en op ons welbevinden. Niet zelden ontstaan klachten anderhalf tot twee jaar na een gebeurtenis met grote emotionele impact. Ken jij je emotionele stressfactoren?

TIP Wil je graag een dierbare verrassen? Bestel direct de Lekker-in-je-vel-cadeaubon

Wat kan reflexzone-therapie voor jou betekenen?

Stimulatie van reflexzones die corresponderen met organen brengt aantoonbare ontspanning in het lichaam en verbetert de doorbloeding naar de organen. De bloeddruk daalt, de polsslag gaat omlaag en de hersenen komen in een soort diepe slaaptoestand. In deze toestand worden onze herinneringen en overtuigingen uit het onderbewustzijn geactiveerd. Het kan zijn dat je in slaap valt. Geen probleem, want tijdens de slaap herstelt het lichaam zich!

Plaats een reactie