meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Coole tips voor de zomer

 Tijdens deze tropische temperaturen drinken we en eten we het liefst koel. In de Chinese voedingsleer onderscheiden we verkoelend en verwarmend voedsel. Verkoelend voedsel is rijk aan vocht. Denk bijvoorbeeld aan peer, meloen, sla, komkommer, courgette, tomaat, spinazie, alfalfa en tuinkers, chinese kool en radijs.

De mediterrane keuken is bij uitstek geschikt voor de warme dagen. In de Marokkaanse keuken bijvoorbeeld wordt veel yoghurt gebruikt, citroen, munt, peterselie en koriander. Zuur, zoals citroen en (appel)azijn heeft verkoelende eigenschappen. Een schijfje citroen in een karaf water lest de dorst en wat smaakt beter in de zomer dan een verfrissend slaatje aangemaakt met een beetje azijn en olijfolie. Maar ook pittig eten is goed tijdens de zomer: het bevordert het zweten, waardoor we onze warmte kwijt raken.

Wees zuinig met koffie en alcohol, want deze drogen het lichaam uit. IJs en frisdranken uit de koelkast kunnen teveel kou in het lichaam brengen, met diarree als gevolg. Voor mij is  groene thee de beste dorstlesser eventueel met een schijfje citroen.

Smakelijke zomer!

Plaats een reactie