meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Als vermoeidheid niet meer overgaat

Chronische vermoeidheid/ ME, Fibromyalgie

Als vermoeidheid niet meer overgaat

Iedereen kent wel perioden van vermoeidheid. De combinatie van drukte op het werk en aan het thuisfront is soms veel. Maar met extra slaap en prioriteiten komen we daar weer door heen. Anders is het wanneer de vermoeidheid niet meer overgaat. Je hebt moeite met uit bed komen, je sleept jezelf door de dag. Soms begint het met een griepje of verkoudheid die niet overgaat. Soms komen er andere klachten bij zoals spierpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, concentratie- of geheugenstoornissen,etc. Je kent jezelf niet meer terug.

We spreken dan van chronische vermoeidheid (CVS). Andere vormen van CVS zijn  ME en Fibromyalgie.  Chronische vermoeidheid kan ook voortkomen uit andere chronische ziekten en hersenletsel.

Chronische vermoeidheid gaat niet over met rust. Feitelijk is het lichaam uitgeput. De dokter spreekt pas van CVS na zes maanden.

Wat kan reflexzone-therapie voor jou betekenen?

Eerst brengen we samen de klachten in beeld en kijken we naar de ziektegeschiedenis. Vervolgens stellen we een behandeling op waarbij de betrokken reflexzones en meridianen op handen, voeten en/of oren met speciale massage-technieken worden gestimuleerd. De massage geeft een diepe ontspanning. Na de massage slaap je vaak beter en heb je meer energie.

Vaak heeft de uitputting zich jarenlang opgebouwd. Het herstel duurt daarom ook langer. In de therapie besteden we aandacht aan onder andere leefstijl en overlevingspatronen.

Plaats een reactie