meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Eetbare natuurlijk-biologische aspirine

Driekleurig viooltjeZiet het er niet teer en prachtig uit, dit Driekleurig Viooltje? Zo op het oog zou je niet verwachten dat het een bijzonder krachtige werking bezit. Het Driekleurig Viooltje wordt in de natuurgeneeskunde ingezet voor huidaandoeningen, zoals eczeem, maar ook bij reuma.  

Het Driekleurig Biooltje werkt bloedzuiverend en reinigt het lichaam van toxinen.  Ook bevat het salicylaten die zorgen voor een ontstekingsremmend en pijnstillend effect. Zeg maar een soort natuurlijk-biologische aspirine. De saponinen helpen bij het ophoesten van slijm vergemakkelijken en daarom is het ook inzetbaar bij  bronchitis en taai slijm. Het Driekleurig Viooltje behoort tot de eetbare bloemen; je kunt ze prima in salades en over taarten doen. Maar pas op met de hoeveelheid. Gebruik nooit meer dan anderhalve gram.

De werking van dit tere lieflijke bloempje is voor het eerst beschreven in de 16e eeuw door Rembert Dodoens.  Vandaag de dag wordt het ook nog gebruikt, bijvoorbeeld in de ontzuringsthee van Jacob Hooy en in cosmetische producten. Het Driekleurig Viooltje was vroeger het symbool van de herinnering. Daarom kom je het op veel kerkhoven tegen.