meer energie, meer veerkracht, minder pijn

Hoe werkt VoetreflexPlus-massage eigenlijk?

reflexzones voetHet hele lichaam weerspiegelt zich op de voet. Door massage van de reflexzones, meridianen en drukpunten stimuleren we het zelfherstellend vermogen van het lichaam, kunnen we klachten verminderen en verbeteren we de gezondheid. De bloeddoorstroming verbetert, de lymfedoorstroming en afvoer van afvalstoffen verbetert.

Voetreflexmassage brengt het zenuwstelsel in balans en is dus ook heel geschikt wanneer u emotioneel uit balans bent. Veel mensen vallen in slaap tijdens de massage en dat is goed, want tijdens de slaap herstelt het lichaam zich.

Het masseren van drukpunten en reflexzones in  de geneeskunde is – net als het gebruik van kruiden- al eeuwen oud. Het werd toegepast in India, China en Egypte. Grondlegger van westerse voetreflexologie is Eunice Ingham  (1889-1974). Hannah Marquardt verspreidde de methodiek in Europa. Ze zegt daarover: “Ik wilde bewijzen dat Ingham ongelijk had.” Maar de ervaringen van haar patiënten overtuigden haar en voetreflextherapie werd haar missie.

Sta je wel eens stil bij je voeten? Hoe groot is je lichaamsbewustzijn? Voel je hoe ze contact maken met de aarde? De voeten vormen de basis waarop het bekken en de wervelkolom rust. De voeten zijn het contactpunt met de aarde. En via de voeten komen we in beweging. De energie van de aarde komt binnen via de voeten en verspreidt zich bij de knie in het lichaam.  Via acupressuurpunten op de voeten en onderbenen kunnen we de energie harmoniseren en stimuleren we het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

Een behandeling kan worden aangevuld met massage van het hoofd, handen of oren. Aromatische oliën of kruidenstempels versterken de therapeutische werking en maken van de massage een beleving.